On the outskirts of town, in gardens and estates got the usual winter guest is about forty. Beautiful, discreet bird! In any long-distance flights in the winter it does not start, but only moves closer to housing. It is best to observe it in late autumn and in the first half of winter. In contrast, jackdaws and crows in the forty large cities are not lies, but sometimes occurs here on the outskirts of small houses with gardens and orchards. About housing forty feeding like crows and ravens, but it is much more cautious and fearful of them. Here is the easiest to watch her footprints in the snow. They are often accompanied by fingerprints takeoff with snow - and elegant wings. The long tail - a feature magpies. It defines the manner of its flight and distance. Forty-a nimble predator. Little birds, mice and voles have to fear its attacks. We in the middle lane magpies nesting begins in March. It builds its nest is usually away from the man, but sometimes the nest forty found in wood plantations on the sides of the railway. There is another bird which occurs in winter in urban areas - is a raven. From all kinds of crow black crow stands out and his strength, and their habits. In winter, the white shroud of snow, he is better visible than in summer. Costs only at the edge of the road on the outskirts of the village or in the field will be any carrion crows too, and often a pair of them right there. Caution flies a massive black bird, the elastic down on sturdy legs and the especially sharp glances all around. Never crow is not taken for their feast, do not explore the surrounding area. First, the raven will bypass the discovery around, glancing from side to side. And only when convinced that nowhere does not threaten any danger in several jumps close to its prey. If crows are very hungry, and it often happens in winter, he was so fond of the feast, which allows him to come much closer to human than usual. However, and here he manages to notice in time, whether a simple traveler approaching it malicious or hunter. A man with a gun he finds out from afar and takes off in advance. No one eats carrion crows. It attacks all living things that only can handle. And the little bird, and partridge, and the old hen and the rabbit should be afraid of this strong and cunning thief. Woe to the young or the sick rabbit if he did not have time to time to escape the watchful eyes of two black husbands. Instantly, they cornered him in the field, knocked on the snow, peck my eyes, clog their beaks to death. But healthy hares from them sometimes have a bad thing. If the hunger begins to torment the crow, he decides to even get into those snow-hole, which sits out a rabbit from the winds and snowstorms. Of his relatives - crows, jackdaws, crows - crows is not only growing, but the habits and nature of the flight, reminiscent of the flight birds of prey. In cities keeps crows often near the slaughterhouse. Here he uses the garbage from dead animals. Of all the relatives of the crows earlier start to breeding. A pair of them are prepared for life and even in winter the spouses do not fly away. In the second half of January, the usual cry of a crow - Cork Cork Cork - is replaced by a more melodious sound. In February, crows and voroniha begin to build a nest. In March voroniha already sitting on eggs. Socket suits crows on a high tree. This is a rough pile of large twigs, entangled with each other.
No comments:
Post a Comment